Barion Pixel

A kartondobozok, többrétegű hullámkarton dobozok optimális csomagolóanyagok tároláshoz, szállításhoz, pakoláshoz. A hullámkarton papír vastagságától és kialakításától függően erős, strapabíró, jól pakolható és tárolható dobozokat kínálunk, akár egyedi kivitelben. A kartondobozok, többrétegű hullámkarton dobozok optimális csomagolóanyagok tároláshoz, szállításhoz, pakoláshoz. A hullámkarton papír vastagságától és kialakításától függően erős, strapabíró, jól pakolható és tárolható dobozokat kínálunk, akár egyedi kivitelben.

Kartondobozok többféle célra

Strapabíró többrétegű kartonból készült dobozok, tároláshoz, pakoláshoz, költözéshez, sztenderd postai méretű dobozok csomagküldéshez, raklapos tároláshoz, dobozok többféle méretben, kicsi, közepes, nagy méretű kartonok, feldeles, zárható kartondobozok.

Hullámkarton csomagolóanyagok

A hullámkarton lényege, hogy a vékony papír rétegekből olyan vázszerkezetet alakítanak ki, ami teherbíró szerkezetet képez. A hullámkarton dobozokból sokféle minőség és több féle hullám létezik, a bolti apró kínálódoboztól a tonnás terhelehetőségű konténer méretű dobozokig.
A hullámkarton 100%-ban újrahasznosítható, gyűjtsük szelektíven!

Kartondobozok kivitele, formája, funkciója

A hullámkarton dobozok hajtogatása, kinézete, formai megjelenése nagyon változatos lehet. A leggyakoribbak a ragasztással, vagy füllel zárható dobozok, illetve a fedeles dobozok.

A termék súlya, rakatolási paraméterei, az igényelt funkciók (pl kínáló jellegű kialakítás), áruvédelmi funkciók és a mennyiség alapján, a gyárthatóság és az előkészületi költségeket figyelembe véve választhatjuk ki az optimális kartondobozokat.
Amennyiben nem ismertek a fenti kérdések, úgy bízzuk ezt szakemberre. Elérhetőségeinken szakmai kérdésekben is állunk rendelkezésre!

Mit jelent a rétegszám?

A hullámkarton talán legfontosabb és leglátványosabb tulajdonsága a rétegszám, és az ebből adódó hullámtípus. A karton dobozok között 3, 4, 5 vagy 7 rétegű hullámkartonnal találkozhatunk.
A 3 rétegű hullámlemez: 1 db hullám, két darab fedőréteg közt. Vastagsága 1-4mm között változik. Ezen belül olyan elnevezésekkel találkozhatunk, mint „F”, „E”, „B”, „C”, amely a hullámok méretére utal, amelyek a lemez vastagságát adják.
A 4 rétegű hullámlemez főleg kreatív papírok közt találjuk meg, nem gyakori dobozgyártásra használt anyag. A manapság divatos „ECO” kinézettel dobja fel a belőle készült dobozokat.
Az 5 rétegű hullámkarton: 2 fedőréteg, valamint a két hullámréteg közötti köztes rétegből áll. A rétegszám növelése igen erős masszív dobozok és áruvédelem kialakítására alkalmas termékekhez kiváló. Leggyakrabban használt hullámtípusai: „EB”, „BB”, „BC”.
A 7 rétegű hullámkarton: 3 hullámréteg és az azokat elválasztó köztesrétegek, valamint a 2 fedőréteget jelöli. Főleg nagy méretű, igen nagy teherbírású termékek biztonságos szállításához, tárolásához használják.

Mire érdemes még figyelni?

A felhasznált papír is fontos tulajdonsága a hullámkartonnak, így az abból készült kartondobozoknak is. Különbség lehet a papír típusában és vastagságában, amely ugyancsak nagyban befolyásolja a dobozok terhelhetőségét és minőségét.

Az csomagolóanyagokról, csomagolástechnikáról és szakkifejezésekről bővebb információt találsz a tudástárban.